Mieke Voogd & Joris Brenninkmeijer

Sessie: Vragen voor de toekomst

Vragen voor de toekomst

In het hier en nu confronteert de corona-crisis ons met grote en snelle veranderingen. En onzekerheid: zal dat tijdelijk zijn of permanent? Gaan we blijvend veranderen of veren we terug naar ons oude gedrag wanneer de crisis voorbij is? Er staat heel wat op het spel. Voor ons als begeleidingskundigen bijvoorbeeld: onze manier van werken, onze overtuigingen over goed begeleiden, ons verdienmodel en onze maatschappelijke bijdrage aan het omgaan met deze crisis. In de workshop gaan we aan de slag met:

  • Voorspellingen van zeven smaakmakers vijf jaar geleden
  • Vragen van vandaag
  • Veranderen of behouden? Verkenning van opties
  • Brief aan de begeleidingskundige van de toekomst

 

Joris Brenninkmeijer

is coach, teambegeleider en organisatieontwikkelaar. In begeleidingstrajecten zoekt hij, zorgvuldig en met humor, naar de juiste vraag als startpunt voor het goede gesprek. Zijn mooiste vraag is: ‘Wat gaat je hierbij aan het hart?’

 

Mieke Voogd

is coach, supervisor en opleider van professioneel begeleiders. Haar manier van werken kenmerkt zich door, met veel aandacht, op een speelse manier te zoeken naar de volgende stap. Haar favoriete vraag is:

‘Zou je dat ook anders kunnen zien?’

 

In januari 2020 startten zij samen Bureau Begeleidingskunst, met als missie: bijdragen aan moedige gesprekken over goed werk, door leiders, begeleiders en professionals. Voor meer informatie zie www.bureaubegeleidingskunst.nl.

 


Terug naar het overzicht