Jeffrey Meijer

Sessie: Écht veranderen met serious gaming

Écht veranderen met serious gaming

Ontwikkel- en verandertrajecten worden leuk én leerzaam aan de hand van serious games. Serious gaming wordt genoemd als dé hr-tool van de toekomst. In een veilige omgeving (team)vaardigheden oefenen óf personen, teams of organisaties theoretisch onderbouwd diagnosticeren. Het kan allemaal.

Serious gaming werkt, omdat het ervoor zorgt dat spelers door de beleving sneller en dieper in de Valley of Dispair terechtkomen. Daarnaast zorgt de serious game er eveneens voor dat de leercurve veel steiler wordt. Voor trainers en coaches is dit cruciaal, want dit zorgt ervoor dat de spelers eerder open staan om te leren en zichzelf veel sneller kunnen ontwikkelen. De serious game zorgt dus voor een snelle teamanalyse. De grootste toegevoegde waarde ontstaat ná het spelen van het spel door een goede transfer van het spel naar de werkelijkheid, begeleidt door professionals en onderbouwd met praktische ervaring en theoretische modellen.

Jeffrey Meijer, van serious gaming en training organisatie JGM serious eXperiences,  verteld tijdens zijn interactieve lezing over het effectief inzetten van serious games voor teamontwikkeling.

Jeffrey Meijer  

29 bouwde in 2015, korte na het behalen van zijn HRM bachelor diploma, een escaperoom en kwam er al snel achter dat gedrag gedurende het spel meetbaar te maken was. In samenwerking met onderzoekers en psychologen bouwden hij een theoretisch analysemodel. Het spel werd een impactvol én leuk assessment. In 2017 won hij samen met zijn team de Noorderlijke Innovatie Award en sindsdien bouwde hij verschillende fysieke serious games, analyseerde en trainde hij met zijn bedrijf honderden teams op het gebied van samenwerken, communiceren en leiderschap én doet hij onderzoek naar de teamaardigheden van de toekomst. 


Terug naar het overzicht